Mijn lezing van de “Mindset” bestseller, door Dr. Carol Dweck.

 

“Vaardigheden zoals intelligentie, business skills, artistiek talent, … kan je substantieel verbeteren. Ook aan je persoonlijkheid en relatie kan je met succes sleutelen.”

Ben je het met bovenstaande eens?

Dan zit je in een Growth Mindset.

Zo niet, dan zit je in een Fixed Mindset, waar je van mening bent dat vaardigheden onveranderbaar zijn.

Als je vaardigheden onveranderbaar zijn, dan sta je niet open om te leren en jezelf te verbeteren.

In de fixed mindset is het moeilijk om te gaan met falen. Want falen is een zwakte van jezelf, waar je niets aan kan veranderen. Een test geeft stress, want het ego staat onder druk.

In een Growth Mindset is falen een leeropportuniteit. En uiteindelijk geraak je zo verder, professioneel en in privé relaties.

Hoe uit de Fixed Mindset blijven?

Beoordeel geen vaardigheden of talent

Stel, een collega doet uitstekend werk. Je kan tegen die persoon dan zeggen dat die “slim is” of dat deze “hard gewerkt” heeft.

Maakt het een verschil uit welk van de twee bewoordingen je gebruikt?

Ja. Een studie met Business studenten geeft het eerste slechter resultaat dan het tweede.

Als iemand op een vlotte manier resultaat boekt, en je geeft “slim” als feedback, dan is impliciet de boodschap dat moeilijk werk voor dommeriken is. Wanneer die persoon een moeilijkere uitdaging krijgt, riskeert deze te stoppen met het idee ‘ik ben toch niet slim genoeg hiervoor’.

Anderzijds, en dat is mijn mening in tegenstijd met de ondertoon van het boek, zorgt een compliment over intelligentie voor een boost om werk intelligent werk te doen.

Als jobstudent was ik in 1999 aangenomen bij om duizende BTW nummers van prospecten over te typen in een computerprogramma. Het werk was geschat om twee weken te duren. Ik was op mijn eerste dag klaar.

De reden? Via een manipulatie van export en import bestanden kon ik de data rechtstreeks en foutloos in het systeem ingeven.

Heb ik hard gewerkt? Neen. Was er resultaat? Ja, door intelligent te werken.

Mijn visie: vermijd een absolute beoordeling van vaardigheden zoals Dweck in haar studie aantoont, maar stop niet om innovatie en een intelligente manier van werk aan te moedigen.

Neem tegenslag als een leeropportuniteit

De Growth Mindset helpt je om te gaan met tegenslag. Je kan zeggen dat je vaardigheden nog niet genoeg ontwikkeld zijn, en er keihard tegenaan gaan om ze verder te ontwikkelen.

In een Fixed Mindset is een tegenslag een aanval op het ego. Een nederlaag.

Personen met een Fixed Mindset hebben meer kans op een depressie omdat ze vaker bij de pakken blijven zitten.

Ga een uitdaging niet uit de weg

Personen vinden succes door hun best te doen, door te leren en verbeteren.

Het verhaal van George Dantzig in 1939 is legendarisch. Te laat voor een les, schrijft George twee wiskundige problemen op, denkend dat het huiswerk is. Na enkele dagen brengt George deze binnen bij prof. Neyman, van mening dat ze wel “wat moeilijker waren dan normaal”.

Het waren twee van de moeilijkste onopgeloste problemen uit de statistiek.

Eén van de oplossingen werd meteen in een paper gebruikt, de tweede later opgenomen in een andere paper.

Onder de Growth Mindset probeer en faal je zonder vrees. Als je faalt, leer je. Als je slaagt heb je een mooi succes geboekt.

Ga met een Growth Mindset uit je comfortzone.

Betrap jezelf op een Fixed Mindset

Neem ownership van het proces om jezelf beter te maken.

Investeer actief om je vaardigheden verder te ontwikkelen. Neem ze niet als een vast gegeven. Hersenen zijn zoals een spier die met oefening sterker wordt.

Investeer in je relatie. Een goede relatie vraagt een investering. Meningsverschillen kunnen uitgepraat en gerespecteerd worden. Je kan niet over alles hetzelfde denken.

Betrap jezelf als

  • je een uitdaging uit de weg gaat, uit schrik voor de blaam als je faalt.
  • je je eigen of iemands vaardigheden beoordeeld als een vast gegeven.
  • je iemand anders de schuld wil geven voor eigen falen, als je ego in de weg zit.
  • je je beter voelt als andere personen falen. Als pestgedrag een boost geeft van tijdelijk zelfvertrouwen.
  • je in een bedrijf werkt waar de top zich als ‘geniën’ voorstelt, en de ontwikkeling van personen onderdrukt. Stel de vraag waar je wel kan zijn als je meer kan groeien en leren.

Jack Welch is de meest bestudeerde CEO van de jaren 1980. Onder zijn leiderschap verhoogde de waarde van General Electric van 14 naar 490 miljard dollar. Hij deed regelmatig gesprekken met de werkvloer om met hun feedback het bedrijf te doen groeien.

Over het boek

Mijn beoordeling: 4 op 5

Is het boek volspekt met door wetenschappelijke studie onderbouwde inzichten? Ja

Zijn die inzichten relevant voor de werkvloer en je privéleven? Ja

Word je beter met dit boek? Ja

Laat het boek je meeleven? Ja, met duidelijke verhalen

Is het boek geschreven als naslagwerk? Neen, helaas

Het boek laat je overvloedig meeleven met verschillende situaties in sport, privé en professionele context. Steeds geeft een Fixed Mindset een slechter resultaat dan een Growth mindset.

Een harde checklist of model zoals in “7 Habits of Highly Successful People” door Stephen R Covey ontbreekt. Een scherpe conclusie evenzeer. Een gemiste kans.

 

Literatuur

Dweck, Carol S.. Mindset . Random House Publishing Group.